• Mydło w kostce - Kurpiowska jarzębina - Bracia Mydlarze 120g

Symbol: mydlo_bracia_kurp
20.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 8.99
Paczkomaty InPost 8.99
Kurier InPost (przedpłata) 14.99
Kurier InPost (płatność przy odbiorze) 17.99
Kurier DHL (przedpłata) 19.99
Kurier DPD (przedpłata) 20.99
Kurier DHL (platność przy odbiorze) 22.99
Kurier DPD (platność przy odbiorze) 24.99
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 792877886

Zostaw telefon

Mydło w kostce w koralach z jarzębiny, koloru bursztynowego, czyli moc zaklęta w słowiańskich miksturach z pospolitych roślin

Jarzębina ma właściwość wygładzania skóry, a zawarte w niej witaminy C i P wzmacniają naczynia krwionośne (łagodzą zaczerwienienia, wybroczyny, siniaki) i zmniejszają widoczność porów, za to sorbitol doskonale nawilża naskórek. Garbniki odkażają i działają ściągająco. Olejek eteryczny z bergamoty działa antybakteryjnie, antyseptycznie, łagodząco i przeciwzapalnie. Świetnie sprawdzi się jako naturalny preparat do skóry trądzikowej. Zmniejsza widoczność blizn, ujędrnia i łagodzi podrażnienia. Cała magiczna wiedza o zdrowotnych roślinach zawarta w kostce mydła plus moc uwodzenia za pomocą czerwonych korali. Spełnia miłosne życzenia i może mieć czarodziejską moc.

INCI: Sodium Cocoate, Sodium Olivate, Sodium Shea Butterate, Sodium Sweet Almondate, Glycerin, Sodium Castorate, Citrus Aurantium Bergamia Peel Oil, Sodium Seabuckthornate, Sorbus Aucuparia Fruit Extract, Limonene**, Stearic Acid, Sucrose, Sodium Chloride, Sorbus Aucuparia Fruit, Linalool, Citral**

Skład: Zmydlone tłuszcze (olej kokosowy, olej z wytłoczyn oliwek, masło shea, olej ze słodkich migdałów), gliceryna, zmydlony olej rycynowy, olejek bergamotowy, zmydlony olej rokitnikowy, ekstract z owoców jarzębiny, kwas stearynowy, cukier, sól, suszone owoce jarzębiny, **naturalnie występujące potencjalne alergeny

JARZĘBINA Działanie ściągające, przeciwzapalne, zawarte w niej witaminy C i P wzmacniają naczynia krwionośne,poprawiają elastyczność skóry i zmniejszają widoczność porów, sorbitol doskonale nawilża naskórek, a garbniki zadziałają odkażająco. Zawiera też witaminę K jak korale.

OLEJ Z ROKITNIKA

Ma silne działanie antyoksydacyjne, jego stosowanie opóźnia więc procesy starzenia skóry oraz wzmacnia naczynia krwionośne. Łagodzi podrażnienia, wspomaga leczenie egzem, a z uwagi na działanie antybakteryjne i przeciwzapalne zalecany jest w przypadku trądziku. Rokitnik jest poza tym bardzo smaczny z cukrem.
OLEJEK BERGAMOTOWY Działa antybakteryjnie, antyseptycznie, łagodząco i przeciwzapalnie. Świetnie sprawdzi się jako naturalny preparat do skóry trądzikowej. Zmniejsza widoczność blizn, ujędrnia i łagodzi podrażnienia. We włoskiej medycynie ludowej stosowano go jako domowy preparat dezynfekujący skórę oraz łagodzący podrażnienia. Olejek eteryczny z bergamoty o właściwościach pobudzających i przeciwdepresyjnych odświeża, dodaje energii i poprawia krążenie krwi. Zmniejsza tętno i obniża ciśnienie krwi, a w efekcie koi i odpręża zmysły, wprowadza w pole wysokich wibracji, dzięki czemu świat staje się dobry i piękny.
KWAS STEARYNOWY Oczyszcza i natłuszcza, intensywnie nawilża skórę, a także wytwarza powłokę lipidową, która stanowi ochronę przed utratą wody.
MASŁO SHEA Pielęgnuje, odżywia i nawilża skórę, zawiera witaminy A i E, zapobiega utracie wody i pozostawia na skórze warstwę ochronną. Samo dobro.
OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW Bogaty w witaminy A, D i E, polecany do skóry wrażliwej, wygładza ją i jest uroczy.
OLEJ RYCYNOWY Właściwości oczyszczające i regenerujące, zmniejsza przebarwienia, konkretny zawodnik.

OLEJ KOKOSOWY

Magia nawilżania, właściwości przeciwbakteryjne i nieoceniona pomoc w walce z przebarwieniami.
OLEJ Z WYTŁOCZYN OLIWEK Większość z nas sięga po oliwę z pierwszego tłoczenia, my kierując się ideą zero waste, sięgamy po oliwę z wytłoczyn, czyli to, co jeszcze da się wycisnąć z oliwek po produkcji oliwy extra virgin – właściwości prawie się nie zmieniają, a różnica w przypadku mydeł jest niewyczuwalna. Zawiera witaminy A, B, C i E, nawilża i wygładza skórę, zapobiega starzeniu, a Matka Ziemia z wdzięczności wspiera jej działania, a także nasze.
SÓL I CUKIER
Te dwa składniki dodajemy do jedzenia i picia, a także do każdego mydła, zwiększając jego właściwości fizyczne, tj. pienistość i twardość. Sól i cukier są jak yin i yang, jak podstawowy budulec świata przedstawionego w mydle, dzięki nim każda kostka jest twarda niczym kość, za to pieni się jak mięciutka chmurka.

 

Produkt wykonany ręcznie. Powstaje w niewielkich partiach, każda z nich może nieznacznie różnić się wyglądem.

Szczegóły

Pojemność: 110-120 g

Kraj producenta: Polska

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia