• Mydło w kostce - Węgiel kokosowy z lukrecją - Bracia Mydlarze 120g

Symbol: mydlo_bracia_wegiel
INNE PROPOZYCJE:
23.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 13
brak (odbiór osobisty po wcześniejszym uzgodnieniu) 0
Paczkomaty InPost 13
Kurier InPost (przedpłata) 16
Kurier InPost (płatność przy odbiorze) 20
Kurier DHL (przedpłata) 20
Kurier DPD (przedpłata) 22
Kurier DHL (platność przy odbiorze) 23
Kurier DPD (platność przy odbiorze) 25
Dostępność Mało

Jeśli masz pytania zadzwoń 792 877 886

Zostaw telefon
Węgiel kokosowy z lukrecją – słodycz w defensywie

W tej kostce zamknęliśmy kosmos możliwości obronnych! Pierwsza linia ognia to napar z korzenia lukrecji: działania przeciwalergiczne, przeciwłojotokowe, przeciwzapalne, antybakteryjne, antyoksydacyjne, łagodzące i przeciwobrzękowe. Teraz wjeżdża ciężka artyleria: ogromna porcja aktywnego węgla kokosowego, która bezlitośnie zadziała na przykład na trądzik. Na końcu delikatny peeling z czarnuszki upora się z martwym naskórkiem i wymasuje twarz, a lepsze krążenie krwi zapewni kwas omega-3. Olej lniany i zawarta w nim witamina E, zwana witaminą młodości, zdecydowanie i na długo opóźni proces starzenia komórek. Odwieczna i nieprzejednana siła węgla, twardy charakter kokosa i oszałamiająca słodycz lukrecji uwodzą zmysły intrygującym i uzależniającym zapachem oraz głęboką czernią kosmicznej przestrzeni. Mydło, które zwyczajnie chce się poczuć na sobie.

INCI: Sodium Olivate, Sodium Cocoate, Sodium Castorate, Glycerin, Linum Usitatissimum Seed Oil, Parfum, Citric Acid, Nigella Sativa Seed, Charcoal Powder, Sucrose, Sodium Chloride, Tocopheryl Acetate, Isopropyl Alcohol, Limonene, Butylphenyl Methylpropional, Alpha-isomethyl Ionone, Benzyl Salicylate**, Mica, CI 77891, CI 77007, CI 77499, CI 77288, CI 77492

Skład: Zmydlone tłuszcze (olej z wytłoczyn oliwek, olej kokosowy, olej rycynowy), gliceryna, olej lniany nierafinowany, esencja zapachowa, kwasek cytrynowy, nasiona czarnuszki, węgiel kokosowy aktywny, cukier, sól, witamina E, naturalny barwnik, **potencjalne alergeny 

LUKRECJA Działa przeciwalergicznie, przeciwłojotokowo, przeciwzapalnie, antybakteryjnie, antyoksydacyjnie, łagodząco i przeciwobrzękowo.
WĘGIEL AKTYWNY KOKOSOWY Dzięki swojej porowatej strukturze posiada niezwykłą właściwość wiązania i adsorpcji, co oznacza, że przyciąga wszelkie zanieczyszczenia, toksyny i bakterie nawet z głębszych warstw skóry. Działa dzięki temu oczyszczająco i przeciwzapalnie, złuszcza martwy naskórek i normalizuje wydzielanie sebum. Pozyskiwany jest z łupin orzecha kokosowego, czyli jest eko.
OLEJ LNIANY NIERAFINOWANY Polecany do skóry suchej, przynosi ukojenie, nawilża i wygładza, pomaga utrzymać równowagę wodno-tłuszczową skóry.
CZARNUSZKA W naszym mydle pełni głównie funkcję peelingującą.
WITAMINA E Silny przeciwutleniacz (czyli działanie anti-aging), nazywana eliksirem młodości, wygładza, ujędrnia skórę, odżywia, hamuje stany zapalne, poprawia elastyczność, chroni przed zaczerwienieniem. Najlepsza gwarancja, że lustro na pytanie „kto jest najpiękniejszy w świecie” zawsze odpowie, że Ty.
OLEJ KOKOSOWY Magia nawilżania, właściwości przeciwbakteryjne i nieoceniona pomoc w walce z przebarwieniami.
OLEJ RYCYNOWY Właściwości oczyszczające i regenerujące, zmniejsza przebarwienia, konkretny zawodnik.
OLIWA Z WYTŁOCZYN OLIWEK Większość z nas sięga po oliwę z pierwszego tłoczenia, my kierując się ideą zero waste, sięgamy po oliwę z wytłoczyn, czyli to, co jeszcze da się wycisnąć z oliwek po produkcji oliwy extra virgin – właściwości prawie się nie zmieniają, a różnica w przypadku mydeł jest niewyczuwalna. Zawiera witaminy A, B, C i E, nawilża i wygładza skórę, zapobiega starzeniu, a Matka Ziemia z wdzięczności wspiera jej działania, a także nasze.
MICA Używamy do barwienia produktu, surowiec dopuszczony do użytku w kosmetyce, bezpieczny dla skóry.
ALKOHOL IZOPROPYLOWY Wzmaga właściwości czyszczące i nadaje produktom odpowiednią strukturę.
KWAS CYTRYNOWY Naturalny konserwant, ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze, wyrównuje koloryt skóry, rozjaśnia przebarwienia, jest przeciwutleniaczem. Pilnujemy jego odpowiedniego stężenia, bo wiadomo: omne nimium nocet.
SÓL I CUKIER Te dwa składniki dodajemy do jedzenia i picia, a także do każdego mydła, zwiększając jego właściwości fizyczne, tj. pienistość i twardość. Sól i cukier są jak yin i yang, jak podstawowy budulec świata przedstawionego w mydle, dzięki nim każda kostka jest twarda niczym kość, za to pieni się jak mięciutka chmurka.

Produkt wykonany ręcznie. Powstaje w niewielkich partiach, każda z nich może nieznacznie różnić się wyglądem.

Szczegóły

Pojemność: 110-120 g

Kraj producenta: Polska

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia