• Olejek eteryczny Wetiwer BIO PURE 5 ml

Symbol: 5905440014516

Olejek eteryczny Wetiwer jest urzekająco pięknym zapachem, który relaksuje i równoważy emocje. Znajduje się w najlepszych perfumach dostępnych na rynku, gdyż nie tylko ma cudowny aromat, ale wykazuje także działanie utrwalające. Spraw sobie swoją własną piękną i unikalną kompozycję zapachową, która będzie rozpieszczać Twoje zmysły każdego dnia!

179.00 -15% 152.15
Do końca promocji pozostało:
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
179
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 13
Paczkomaty InPost 13
Kurier InPost (przedpłata) 16
Kurier InPost (płatność przy odbiorze) 20
Kurier DPD (przedpłata) 22
Kurier DPD (platność przy odbiorze) 25
Dostępność Duża dostępność

Jeśli masz pytania zadzwoń 792 877 886

Zostaw telefon

Jakie właściwości ma olejek eteryczny Wetiwer?

Olejek eteryczny wetiwer jest znany ze swoich właściwości relaksujących i równoważących emocje, co sprawia, że jest szeroko stosowany w aromaterapii. Ten olejek ma intensywny, ziemisty, drzewny, słodki zapach, który wpływa kojąco zarówno na umysł, jak i ciało. Wdychanie zapachu olejku eterycznego Wetiwer szybko uspokoi Cię i pomoże się wyciszyć. Stosuje się go w terapii dzieci z autyzmem oraz ADHD, gdyż w jego składzie znajduje się najwyższa zawartość seskwiterpenów. Olejek ten wpływa też na układ hormonalny, pomaga regulować poziom hormonów i redukuje nierównowagę hormonalną. Jest niezwykle pomocny w leczeniu różnych problemów skórnych oraz zaburzeń miesiączkowania.

Wetiwer jest znany z właściwości antyseptycznych i przeciwskurczowych, co może pomóc w poprawie krążenia i promowaniu spokojnego snu. Olejek ten stymuluje układ odpornościowy, pomagając organizmowi zwalczyć różne choroby, a także zapobiec infekcjom.

Olejek z wetiwerii jest idealnym wyborem dla osób, które szukają naturalnego sposobu na redukcję stresu i napięcia, ponieważ działa na układ nerwowy i pomaga złagodzić nerwice, bezsenność i lęki. Wetiwer jest również idealnym olejkiem medytacyjnym, ponieważ pomaga w głębokim relaksie ciała i równoważeniu umysłu.

 

Doskonały dla cery suchej i dojrzałej, uważa się że jest olejkiem odmładzającym, zatrzymującym procesy starzenia się skóry, ponieważ regeneruje i uelastycznia skórę, skutecznie zapobiega powstawaniu zmarszczek, a także zapobiega powstawaniu rozstępów. Jest również pomocny w problemach z trądzikiem i przy wszelkich stanach zapalnych skóry. 

Czemu olejek eteryczny wetiwer zawdzięcza swój intensywny i urzekający zapach?

Olejek wetiwerowy Bio Pure ma gęstą konsystencję, kolor od złotobrązowego do bursztynowo-brązowego oraz silny i piękny zapach. Zawdzięcza to długotrwałemu procesowi jego produkcji. Powstaje z wysuszonego korzenia roślin Vetiveria zizaniodes, która rośnie w Indonezji. Korzenie kroi się drobno, a następnie suszy w cieniu. W ten sposób zachowują one swój intensywny zapach. Następnie poddaje się je destylacji parowej, aby powstał olejek. Kiedy proces jest zakończony, olejek poddaje się filtracji i odłuszczaniu. Podobnie do wina olejek eteryczny wetiwer zyskuje z czasem, dlatego przez okres 6 miesięcy musi on leżakować. Przez ten czas dojrzewa i nabiera mocy, a jego aromat staje się głęboki, ziemisty i słodki. 

Doskonale komponuje się z innymi olejami ziemistymi, miętowymi i drzewnymi. Jest bardzo często używany w perfumiarstwie, dzięki swoim pięknym walorom zapachowym. Jeżeli chcesz stworzyć swoje własne autorskie perfumy, możesz go połączyć z olejkiem eterycznym jaśminowym, różanym, z paczuli, cedru lub sandałowca.

Dlaczego warto postawić na olejki eteryczne BIO PURE?

Olejki eteryczne firmy BIO PURE są w 100% czyste i naturalne. Pozyskiwane są z roślin rolnictwa ekologicznego z najwyższą starannością, dzięki czemu jesteśmy pewni ich najwyższej jakości. Wybieramy olejki wyłącznie z najlepszych destylarni na całym świecie.


Olejek eteryczny
Wetiweria:

100% czysty, 100% naturalny

Produkt rolnictwa ekologicznego BIO.

Nazwa Botaniczna:

Vetiveria Zizanioides

Kraj Pochodzenia:

Indie

Część Rośliny:
korzeń
Metoda Pozyskiwania:

destylacja parą wodną

Opis Aromatyczny:

słodki, ziemisty, drzewny, skórny

Główne Składniki:

khusimol, isovalencenol

Pojemność:

5ml

Popularne metody stosowania:     

dyfuzor, świece zapachowe, aromaterapia, składnik naturalnych kosmetyków   

 

Sposób użycia

Dyfuzja: dodaj kilka kropli do dyfuzora i ciesz się pięknym kwiatowym zapachem.

Miejscowe: rozcieńcz olejkiem nośnikowym i nanieś jedną lub dwie krople na wybrany obszar.

Kosmetyka: ze względu na swoje właściwości antyoksydacyjne jest świetnym dodatkiem do przeciwstarzeniowych kremów i serum domowej roboty. Nadaje się także do wyrobu naturalnych perfum oraz dezodorantów.

 

Środki ostrożności i przechowywanie

W ciąży stosować dopiero po trzecim miesiącu. Możliwa wrażliwość skóry. Nie stosować bezpośrednio na skórę bez uprzedniego rozmieszania go z olejem bazowym. Unikaj kontaktu z oczami, uszami wewnętrznymi i wrażliwymi obszarami ciała. Trzymaj poza zasięgiem dzieci. Nie stosuj przy uczuleniu na którykolwiek składnik. Szczelnie zamykaj po każdym użyciu. Przechowuj w chłodnym miejscu z dala od światła.

 

Powyższe podsumowanie jest podane jedynie w celach informacyjnych: jest zbiorem właściwości opisanych w uznanych książkach aromaterapeutycznych lub zgodnych z zastosowaniem tradycyjnym. Nie jest to w żadnym wypadku informacja medyczna ani lista wskazań. 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia