• Olejek eteryczny Mandarynka Czerwona BIO PURE 10 ml

Symbol: ol_mandarynka_czerw

Olejek eteryczny Mandarynka działa uspokajająco i kojąco. Zawdzięcza to swojemu składowi. Warto mieć go w swojej domowej apteczce, jeśli masz problemy z zasypianiem albo cierpisz na inne zaburzenia snu. Jest również tradycyjnie uznawany za środek do pielęgnacji skóry problematycznej ze względu na swoje działanie oczyszczające.

99.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 13
Paczkomaty InPost 13
Kurier InPost (przedpłata) 16
Kurier InPost (płatność przy odbiorze) 20
Kurier DPD (przedpłata) 22
Kurier DPD (platność przy odbiorze) 25
Dostępność Mało

Jeśli masz pytania zadzwoń 792 877 886

Zostaw telefon

Olejek eteryczny Mandarynka jest wytwarzany z owoców drzewa mandarynkowego (Citrus reticulata) i charakteryzuje się delikatnym, cytrusowym zapachem. Jest to wersja czerwonej mandarynki, która jest odmianą bardziej dojrzałą i słodszą niż standardowa mandarynka.

Jakie właściwości posiada olejek eteryczny Mandarynka?

Olejek eteryczny Mandarynka jest ceniony przede wszystkim ze względu na właściwości antyseptyczne, przeciwbakteryjne i przeciwzapalne. W aromaterapii stosuje się go często do łagodzenia napięcia i stresu, poprawy nastroju i osiągnięcia stanu relaksu. Łagodzi także problemy z trawieniem i może pomóc w ograniczeniu migrenowych bóli głowy. Jego działanie na układ nerwowy jest nie do przecenienia. Pobudza i energetyzuje, a także podnosi na duchu, dlatego warto rozpylać go w domu szczególnie jesienią i zimą, kiedy brakuje słońca i wiele osób zmaga się ze stanami obniżenia nastroju.
Olejek eteryczny z mandarynki jest łagodny i bezpieczny w stosowaniu. Może być wykorzystywany w aromaterapii, masażu, inhalacji i jako dodatek do kąpieli. W przypadku stosowania na skórę należy pamiętać, aby nie używać go bez uprzedniego rozcieńczenia w ulubionym oleju bazowym. Może być to np. olej jojoba, olej migdałowy czy olej z pestek malin lub winogron. Jest to konieczne, ponieważ zastosowanie go bezpośrednio na skórę w wersji skondensowanej może wywołać reakcje uczuleniowe lub podrażnienia.
Olejek eteryczny Mandarynka jest również popularnym składnikiem kosmetyków, szczególnie tych przeznaczonych do pielęgnacji skóry trądzikowej i tłustej. Dzięki swoim właściwościom antybakteryjnym może pomóc w zwalczaniu bakterii odpowiedzialnych za powstawanie trądziku i zapobiegać nadmiernemu wydzielaniu sebum.

Dlaczego warto zdecydować się na zakup olejku eterycznego BIO PURE?

Decydując się na zakup olejku eterycznego, warto stawiać na produkty pochodzące od renomowanych wytwórców. Proponowane w naszym sklepie olejki są pozyskiwane wyłączenie z roślin uprawianych na plantacjach ekologicznych, dzięki czemu są całkowicie bezpieczne dla zdrowia. Olejki eteryczne marki BIO PURE są w 100% czyste i naturalne. Nie zawierają sztucznych aromatów, barwników ani konserwantów. Pochodzą z najlepszych destylarni świata, dzięki czemu możesz być pewna, że będą działały skutecznie.

Olejek eteryczny
Mandarynka Czerwona:

100% czysty, 100% naturalny
Produkt rolnictwa ekologicznego BIO

Nazwa Botaniczna:

Citrus Reticulata Blanco

Kraj Pochodzenia:
Hiszpania
Część Rośliny:
skórka owoców
Metoda Pozyskiwania:

tłoczony na zimno

Opis Aromatyczny:

czysty, świeży, cytrusowy, słodki

Główne Składniki:

limonen

Pojemność:

10ml

Popularne metody stosowania

 dyfuzor, masaże, w olejach roślinnych

 

SPOSÓB UŻYCIA

Dyfuzja: dodaj kilka kropli do dyfuzora 
Miejscowe: rozcieńcz olejkiem nośnikowym i nanieś kilka kropli na wybrany obszar.

Kąpiele: kilka kropli olejku eterycznego Mandarynka połączonego z płynem do kąpieli lub szamponem dodaj do ciepłej wody i zanurz się w niej na około 15-20 minut. Podczas takiej kąpieli unikaj używania substancji myjących, leż i wdychaj przyjemnie pachnące opary, które pomogą Ci się zrelaksować i wyciszyć.

Masaże: kilka kropli olejku rozprowadź w olejku bazowym i tak sporządzoną miksturę wykorzystaj do masażu. To świetny sposób na zniwelowanie napięć nerwowych, stanów lękowych i irytacji.


ŚRODKI OSTROŻNOŚCI I PRZECHOWYWANIE

Możliwa wrażliwość skóry. Nie stosować bezpośrednio na skórę. Zawsze unikaj kontaktu z oczami, uszami wewnętrznymi i wrażliwymi obszarami. Unikaj światła słonecznego i promieni UV przez co najmniej 24 godziny po nałożeniu olejku. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Nie stosować przy uczuleniu na którykolwiek składnik. Szczelnie zamykać po każdym użyciu. Przechowywać w chłodnym miejscu z dala od światła. Trzymać z dala od dzieci. Unikać kontaktu z oczami.

Powyższe podsumowanie jest podane jedynie w celach informacyjnych: jest zbiorem właściwości opisanych w uznanych książkach aromaterapeutycznych lub zgodnych z zastosowaniem tradycyjnym. Nie jest to w żadnym wypadku informacja medyczna ani lista wskazań.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia