• Miód Lipowy - od Kulmy 350g

Symbol: miod_kulmy_lipowy
Kolor Pudełka
33.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 8.99
Paczkomaty InPost 8.99
Kurier InPost (przedpłata) 14.99
Kurier InPost (płatność przy odbiorze) 17.99
Kurier DHL (przedpłata) 19.99
Kurier DPD (przedpłata) 20.99
Kurier DHL (platność przy odbiorze) 22.99
Kurier DPD (platność przy odbiorze) 24.99
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.08 kg

Zamówienie telefoniczne: 792877886

Zostaw telefon

Miód lipowy od Kulmy

Drzewa Lipowe mają swoje specjalne miejsce w polskim krajobrazie. W czerwcu zaczynają kwitnąc szerokolistne odmiany, a w lipcu kończą kwitnienie drobnolistne. Dzięki temu pszczoły mają dużo czasu by zebrać miód lipowy. Intensywny zapach żółtych kwiatów, o dusząco słodkiej barwie, zwiastuje miód o niezwykłych właściwościach. W tradycyjnej polskiej medycynie, często spotkamy się z twierdzeniem, że miód lipowy stosowany jest na przeziębienie i dla wzmocnienia organizmu.

 

Jakie właściwości

Powszechnie utarło się, że miód lipowy to najlepszy środek przy przeziębieniu i grypie. Wg niektórych badań, produkt ma działania przeciwkaszlowe i wykrztuśne. Zaleca się go czasem przy chorobach układu krążenia i serca. Posiada właściwości rozkurczające i uspokajające, szczególnie w stanach stresowych.

 

Smak i zapach

Miód ten posiada swój unikalny smak, który ma rzeszę fanów. I niewątpliwie to jego niezwykły smak sprawia, że jest najchętniej kupowanym miodem spośród innych. Ostrzejszy w smaku, potrafi posiadać delikatnie miętowy posmak. Zapach przypomina kwitnące latem drzewa lipowe. Wyrazistość tego miodu, powoduje że chętnie używany jest w kuchni jako dodatek do sałatek oraz śniadań na słodko.

 

Miód lipowy – krystalizacja

Miód od Kulmy, podobnie jak inne miody, po pewnym czasie może ulec krystalizacji. W związku z tym najlepiej będzie przechowywać go w temperaturze pokojowej, a wszystkie zapasy miodów od Kulmy ustawić w ciemnym i chłodnym pomieszczeniu, którego temperatura nie przekracza 18 stopni Celsjusza.

 

Proces krystalizacji nie będzie miał żadnego wpływu na smak oraz właściwości miodu lipowego.

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia