• Dieta DASH

38.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 5 dni
Cena przesyłki 13
Paczkomaty InPost 13
Kurier InPost (przedpłata) 15
Kurier InPost (płatność przy odbiorze) 18
Kurier DHL (przedpłata) 20
Kurier DPD (przedpłata) 22
Kurier DHL (platność przy odbiorze) 23
Kurier DPD (platność przy odbiorze) 25
Dostępność Mało
ISBN 978-83-64045-55-4

Zamówienie telefoniczne: 792877886

Zostaw telefon

Każdy z nas marzy o diecie smacznej, łatwej i szybkiej w przygotowaniu, opartej na łatwo dostępnych produktach, uwzględniającej nieskomplikowane przepisy kulinarne, i co najważniejsze, która szybko daje korzystne efekty zdrowotne. Taka właśnie jest dieta DASH, którą można nazwać dietą naszych marzeń. Książka ta powstała, aby pomóc w spełnieniu tych marzeń.W książce opisano szczegółowo, na czym polega stosowanie tej diety, jakie produkty, w jakich ilościach oraz proporcjach należy w niej uwzględniać. Przedstawiono szereg badań naukowych, które wykazały jej korzystny wpływ na zdrowie, a zwłaszcza na wartości ciśnienia tętniczego krwi, jak również przydatność tej diety, między innymi, w obniżaniu stężenia cholesterolu, w profi laktyce i leczeniu cukrzycy typu 2 oraz chorób sercowo-naczyniowych. W książce zaproponowano 64 przepisy kulinarne zgodne z założeniami diety DASH. Dla każdego przepisu wyliczono zawartość kalorii i składników ważnych w diecie DASH, w tym wapnia, potasu, magnezu, błonnika i soli/sodu.

mgr inż. Aleksandra Cichocka - pracownik naukowy Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Prowadzi wykłady, szkolenia, warsztaty dla lekarzy, dietetyków, studentów, nauczycieli i pielęgniarek. Jest współautorem lub autorem książek i publikacji naukowych. Opracowała wiele materiałów edukacyjnych dla pacjentów, które w prosty sposób wyjaśniają zasady diety w odchudzaniu, cukrzycy typu 2, nadciśnieniu tętniczym, przy zwiększonym stężeniu cholesterolu i triglicerydów we krwi, a także w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia. Popularyzuje wiedzę o tym, jak zdrowe żywienie może wpłynąć na poprawę naszego zdrowia i zmniejszyć ryzyko rozwoju chorób zależnych od diety. Autorka jest członkiem Sekcji Dietetyki Medycznej Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu POLSPEN.
Data wydania 2021-03-23
Status JEST
Autor Aleksandra Cichocka
Wydawca Medyk
Oprawa Miękka
Stron 182
Format 17x24
Rok wydania 2021
Wydanie 2
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia